- Úvod
- POTRAVINY A DROGÉRIA
- NÁTIERKY A PAŠTÉTY
- ZELENINOVÉ NÁTIERKY
ZELENINOVÉ NÁTIERKY
Zeleninové nátierky (Tapenády)
Výraz tapenáda pochádza z provensálskeho názvu pre kapari - „tapenas“, ktoré sa používali pri príprave tradičného provensálskeho jedla z najemno nasekaných (finely chopped) olív, kapari, ančovičiek a olivového oleja vo forme pyré vhodného na chlieb alebo bagetky, prípadne ako príloha k jedlám. Hovorí sa, že prvé olivové pasty, známe ako "olivada" alebo "tapanade", vznikli v Provence.
Gastronomické možnosti sú takmer nekonečné - môžete ich pridať do šalátov, cestovín, pizzy, alebo ich použiť k zeleninovým pokrmom, rybám, bielemu mäsu či na prípravu chuťoviek. Pridaním vinného octu vzniká originálny spôsob ako vytvoriť novú chuť dresingu.
Naše hlavné značky v tejto kategórii: Savino, Jardimére, Mes ptites recettes BIO.