- Úvod
- POTRAVINY A DROGÉRIA
- NÁTIERKY A PAŠTÉTY
NÁTIERKY A PAŠTÉTY
Medzi mäsové nátierky zaraďujeme paštéty a peny, teriny, rillety, luncheon meat a špecifickú kategóriu tvorí exkluzívna francúzska špecialita, akou sú kačacie a husacie pečienky Foie Gras. Tieto francúzske gurmánske špeciality sa najčastejšie servírujú s opečenou bagetkou na raňajky, večere, alebo ako predjedlá pred hlavným chodom. Ideálna kombinácia je s jarnou cibuľkou, dijónskou horčicou alebo cibuľovým konfitom.
Hierarchia francúzskych mäsových nátierok v našej ponuke:
- Na vrchole trónia husacie a kačacie pečienky Foie Gras Entier, najvyššia kvalita celých pečienok
- Nasledujú husacie a kačacie pečienky Foie Gras v bloku, z menších kúskov pečienok
- Husacie, kačacie alebo bravčové rillety - pomaly pečené čisté mäsko, v našich výrobkoch od Hénaff a Godard 100% - tné
- Prémiový luncheon meat Paté Hénaff - 100% bravčové mäsko prevnejšej konzistencie pre krájanie na plátky
- Teriny - hrubšie mleté mäsové nátierky, najčastejšie v kombinácii bravčového mäsa s podielom zveriny alebo hydiny
- Paštéty a peny - jemne mleté nátierky
U nás nájdete produkty tradičných francúzskych výrobcov ako Godard, Hénaff, Jean Brunet, William Saurin, Arnaud, Avon at Ragobert, Gurmet Partners, Méditéa.