- Úvod
- POTRAVINY A DROGÉRIA
- NÁTIERKY A PAŠTÉTY
- MäSOVÉ NÁTIERKY MALÉ
MäSOVÉ NÁTIERKY MALÉ
Medzi mäsové nátierky zaraďujeme paštéty a peny, teriny, rillety, luncheon meat a špecifickú kategóriu tvorí exkluzívna francúzska špecialita, akou sú kačacie a husacie pečienky Foie Gras. Produkty si môžete filtrovať podľa výrobcov alebo podľa kategórie.
PAŠTÉTY A PENY
Vyrábajú sa podobne ako u nás, z jemne mletého mäsa zmiešaného s ostatnými ingredienciami a následne tepelne upraveného.
TERINY
tradičný francúzsky pokrm pripravovaný pečením nahrubo pomletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové mäso, ku ktorému sa pridáva napr. zverina, kačacie či teľacie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pálivou paprikou espelette.
RILLETY
Z rady mäsových nátierok sa jedná o PRÉMIOVÉ PRODUKTY, ktoré sa vyrábajú pomalým pečením husacieho, kačacieho alebo bravčového mäsa, ktoré dosahuje podiel najčastejšie okolo 70%. Medzi TOP VÝROBKY sa radia rillety tradičného výrobcu HÉNAFF, ktoré sú 100% z jedného druhu mäsa. Charakteristickú štruktúru rilletov tvoria jemné vlákna mäsa vo vlastnej šťave a masti.
LUNCHEON MEAT
Mäsová špecialita v štruktúre podobnej ako u nás, na rozdiel od nátierok sa používa skôr nakrájaný na úzke pásiky alebo do šalátov na malé kocky. Naozaj exkluzívnym výrobkom je PATÉ HÉNAFF, bravčový luncheon meat vyrábaný už viac ako 100 rokov podľa rovnakej receptúry, v ktorej sa používa iba bravčové mäso, vývar, bravčová pečeň, morská soľ a korenie.
FOIE GRAS
Pochúťka vyrábaná z kačacích alebo husacích pečienok, získaných z hydiny chovanej a vykrmovanej tradičným spôsobom pri dodržiavaní prísne stanovených podmienok. Zaujímavosťou je, že si na foie gras pochutnávali už starí Rímania, ktorí svoje husi vykrmovali figami. Po rozpade rímskeho impéria foie gras z jedálničku zmizli a objavili sa až v 18. storočí vo Francúzsku. V súčasnej dobe je spôsob ich výroby aj konzumácie chránený ako francúzska národná kultúrna pamiatka. U nás ponúkame najmä foie gras najvyššej kvality od dlhoročného výrobcu Godard ktorý získal za svoje produkty množstvo ocenení.
Naše hlavné značky v tejto kategórii: Godard, Hénaff.