Aby ste u nás nakúpili čo najpohodlnejšie, používame cookies. Nastavenie môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

KONTAKTY

LA BONTÉ - francúzske delikatesy
Fresh Market, Rožňavská 1A, Bratislava
tel: +421-2-4319 1976
info(a)la-bonte.sk
e-shop LA BONTÉ

 

 

V SR zastupujeme značky:

 

Confit de Provence

 

Godard logo

 

Roy René logo


Horčice, chutney a tapenády 2

 

 

Francúzske horčice

 

Pod pojmom „francúzska horčica“ si každý predstaví známu pikantnú dijónsku horčicu, našu ponuku sme však zamerali na také špeciality ako napríklad celozrnná horčica vyrábaná podľa tradičnej receptúry, či horčica s medom, zeleným alebo provensálskym korením alebo s vlašskými orechami. Horčice sú predávané v balení 200g.

 

 

 

 

 

 

Chutney a confity

 

Kto si chce naozaj vychutnať chuť mäska, teriny, rilletu alebo foie gras, má možnosť obohatiť tieto špeciality o ďalšiu delikatesu – chutney alebo confit. V ponuke LA BONTÉ nájdete vynikajúce produkty od výrobcu Ducs de Gascogne, napr. brusnicové chutney, marhuľové s perníkovým korením, cibuľový, či figový konfit, dodávané v 40g balení.

  

 Výrobca Confit de Provence dopĺňa našu ponuku chutney a konfitov napríklad o confit z kryštalizovanej ružovej cibuľky z Roscoff, confit z fíg s malinovým octom či konfit z manga so zázvorom a papričkami espelette v 220g balení.

 

Ponuku uzatvára GODARD svojimi konfitmi z Monbazillac v balení 100g.  

 

Tapenády

Výraz tapenáda pochádza z provensálskeho názvu pre kapari - „tapenas“, ktoré sa používali pri príprave tradičného provensálskeho jedla z  najemno nasekaných (finely chopped) olív, kapari, ančovičiek a olivového oleja vo forme pyré vhodného na chlieb alebo bagetky, prípadne ako príloha k jedlám. Hovorí sa, že prvé olivové pasty, známe ako "olivada" alebo "tapanade", vznikli v Provence.

 

V našej ponuke predstavujeme produkty francúzskeho výrobcu Meditea, ktorý vyrába zeleninové a rybie pasty zo stredomorských produktov ako sú olivy, artičoky, paradajky, baklažán, cuketa a tiež z rybičiek (tuniaka, sardiniek a tresky). Tieto chutné tapenády obohatené kvalitným extra panenským olivovým olejom sú lákavým predkrmom. Stačí len natrieť na chlieb, toast alebo opečenú bagetku a pochutnať si.

 

 

 

 

Gastronomické možnosti sú takmer nekonečné - môžete ich pridať do šalátov, cestovín, pizzy, alebo ich použiť k zeleninovým pokrmom, rybám, bielemu mäsu či na prípravu chuťoviek. Pridaním do vinného octu vzniká originálny spôsob ako vytvoriť novú chuť dresingu.

Francúzske tapenády Meditea sa vyrábajú tradičnou metódou bez prídavku farbív, konzervantov a emulgátorov, čiže bez Ečiek. V našej ponuke napríklad tapenáda zo zelených olív s bazalkou, z cukety s parmezánom alebo z kozieho syru so sušenými paradajkami.

 

 

Na počiatku úspešného podniku Meditea stálo rozhodnutie kuchárky Msici vyrábať svoju vlastnú radu jedál „Provence” a predávať ich na miestnych trhoch. Výrobu čerstvých jedál zahájila doma v kuchyni za pomoci svojich malých detí. Tieto domáce pokrmy sa stali rýchlo tak obľúbené, že kapacita kuchyne prestala stačiť.

Vtedy dostal výrobu na starosť šéfkuchár zo školy v Avignone, ktorý založil manufaktúru, ale pri zachovaní pôvodných metód výroby. Postupne vzniká potreba konzervácie a tak sa čoskoro objavili na trhu vedľa čerstvých potravín aj pekné malé poháriky s lahodným obsahom, ktoré boli hneď na to rozosielané nielen po celom Francúzsku, ale aj za jeho hranice.