- Úvod
- Foie Gras 2
Foie Gras
naružovelú farbu a v ústach rafinovanú a jemnú chuť. Kačacie pečienky sú skôr jantárovej farby a m
Svetoznáma francúzska špecialita, pochúťka vyrábaná z kačacích alebo husacích pečienok, získaných ich silným vykrmovaním, pripravovaná ručne, tradičným spôsobom. Zajímavosťou je, že si na foie gras pochutnávali už starí Rímania, ktorí svoje husi vykrmovali figami. Po rozpade rímského impéria foie gras z jedálničku zmizli a objavili sa až v 18. storočí vo Francúzsku. V súčasnej dobe je chránený spôsob ich výroby aj konzumácie ako francúzska národná kultúrna pamiatka.
A aké pečienky si vybrať? Husacie alebo kačacie? Každý podľa svojej chuti, alebo peňazí. Husacie pečienky sú exkluzívnejšie a preto drahšie, majúajú plnšiu, ovocnejšiu chuť. Pre označenie kvality foie gras platí základná zásada:
LA BONTÉ ponúka foie gras najmä od dvoch významných a oceňovaných výrobcov - GODARD a DUCSDE GASCOGNE pochádzajúcich z najvýznamnejších oblastí výroby foie gras s chráneným zemepisným označením pôvodu.
Najdôležitejšia pre všetky produkty oboch výrobcov je kvalita spracovania a používanie výhradne miestnych surovín. Dôkazom kvality a výbornej chuti foie gras sú získané ocenenia.
V ponuke LA BONTÉ nájdete pečienky FOIE GRAS V BLOKU, špeciality s podielom foie gras, ponuku dopĺňajú aj produkty najvyššej kvality FOIE GRAS ENTIER, ocenené medailami na gastronimických veľtrhoch v Paríži.