- Úvod
- Teriny, rillety 2
Teriny
Tieto mäsové špeciality predstavujú tradičný francúzsky pokrm pripravovaný pečením nahrubo pomletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové, ku ktorému sa pridáva napr. teľacie, zverina, pečienky, hydina alebo rybie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pálivou paprikou espelete. Našu ponuku dopĺňajú aj teriny vyrábané v BIO kvalite od výrobcu Ducs de Gascogne, BIO kačacia terina s pažitkou alebo vidiecka so zeleným korením. Hmotnosť: 90 a 180g.
Rilety
Aj keď slovenské slovníky prekladajú výraz „rillettes“ najčastejšie ako nátierku alebo paštétu, nejde o klasické paštéty ako ich poznáme u nás, ale o vysoko kvalitné produkty z veľmi pomaly pečeného husacieho alebo kačacieho mäsa, ktoré tu dosahuje podiel až 70%. Charakteristickú štruktúru tvoria jemné vlákna mäsa vo vlastnej šťave a masti. V našej ponuke husací alebo kačací rilet, hmotnosť: 180g.